20 Ocak 2013 Pazar

BMW 4 Serisi Geliyor


Bavyeralı ünlü otomobil üreticisi, Sportif orta sınıf otomobil BMW 4 Coupe concept modelini tanıttı. Yeni otomobil BMW 3 serisi coupe kalitesine, estetiğine, dinamiğine ve görünümüne yeni bir boyut getirdi.

BMW, kendi DNA'sını aşılayıp bağımsız tasarımını verdiği yeni 4 serisi aynı zamanda gelişim eğrisinin geldiği tepe noktasını ortaya koyuyor.
Yüksek kalitedeki sofistike detaylar dizisi, mükemmel dengesi ve sportif tasarım sayesinde otomobil daha dinamik bir görünüme kavuşturulmuş. Yeni konsept otomobil kılı kırk yararak hazırlanan detayları ve 3 boyutlu derinliğiyle birlikte benzersiz bir yüze kavuşmuş. BMW kimliği ifade eden böbrek formundaki ön yüzüyle uyumlu tasarlanan altıgen LED farları, sportif şık görünümünün yanı sıra otomobilin daha geniş ve oturaklı görünüm sağlıyor.
Uzunluğu 4641 milimetre olan BMW 4 Coupe Concept'in dingil aralığı mevcut 3 serisi coupeden 50 mm daha uzun, 44 mm daha geniş ve 16 mm daha alçak. Teknik detaylarının henüz açıklanmamasına rağmen tasarımda uygulanan yeni aerodinamik ayrıntılar ile birlikte otomobilin yakıt tüketiminin farkedilir oranda azaltıldığı belirtiliyor.
BMW 4 Coupe Concept'te geleneksel BMW çizgilerinin hakim olduğu iç tasarımı sürücü odaklı olarak tasarlanmış. Direksiyon başında gerekli olan önemli kontrol düğmeleri ergonomik olarak sürücünün etrafında gruplanmış ve tüm fonksiyonlar sürücünün kolayca erişebileceği mesafede konumlandırılmış.
BMW Individual tarafından geliştirilen BMW 4 serisi Coupe Konseptin renk ve materyal tasarımı iç tasarımının geometrisiyle tam olarak uyumlu. İki tonlu siyah ve kahverengi renkli döşemeler etkileyici bir vitrin sağlıyor ve deri kaplı yüzeylere ferah bir dokunuş sergiliyor. Sportif tasarım döşemelerde kullanılan deri, doğal formuna uygun ve yumuşak bir yapıda. İç mekandaki kullanılan ahşap kısımlarda ise doğal bir kestane ağacı kullanılmış.

2013 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen 4 serisi ile spor modellerde 3 serisine son veriliyor. Yapılan yeni tasarımla beraber spor araba segmentinde egemenliğini sürdürmekte kararlı olan BMW rakiplerine hiç şans tanımıyor.



                                                                                                                  Kerim GÜRLER






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow @RenkliObjektif