20 Ocak 2013 Pazar

Renkli Objektif'te bir fotoğraf üstadı: Steve McCurry

 Dünya onu 1984'te bir mülteci kampında çektiği yeşil gözlü Afgan kızı Sharbat Gula’nın efsanevi fotoğrafıyla tanıdı. Afgan kızı fotoğrafı, dünyada tüm zamanların en çok tanınan, bilinen fotoğraflarından birisi olmuştur. Steve McCurry 1950'de ABD'de doğmuştur. Hayatındaki son 40 yılını seyahet ederek ve fotoğraf çekerek sürdürmüştür. National Geographic fotoğrafçısıdır.

 Kendisini bir savaş fotoğrafçısı olarak görmese de onlarca yılını savaş meydanlarında geçirmiş ve hür türlü çatışmanın içinde olmuştur. Savaşın gerçek yüzünü, gereksizliğini her zaman doğru şekilde anlatmayı başarmıştır.

 Tüm dünyanın kabul ettiği en iyi belgesel ve portre fotoğrafçılarından. Kendisini de her zaman belgesel fotoğrafçısı olarak görmüştür. bunun dışında tabi bir savaş fotoğrafçısı, tarih fotoğrafçısı, seyahat fotoğrafçısı ve en sonunda da bir moda fotoğrafçısıdır. Hangi alanda çalışırsa çalışsın her zaman temel prensibi konunun bulunduğu lokasyondaki sosyo-ekonomik durumu fotoğraflarına en iyi şekilde yansıtmaktır. Steve McCurry, 2013 Pirelli Takvimi çekimleri için Brezilya'da deklanşöre basmıştır.

 Ve son oalrak.. Vermesek olmazdı. Şüphesiz ki sayısız ekipman kullanmış bu büyük üstat. Ama içlerinden en sevdiklerini kendi sözleriyle şu şekilde sıralıyor: "Sanırım şimdiye kadar kullandığım en iyi 35 mm kamera: Nikon D3x ve 24-70mm f/2.8, 85mm f/1.8, 50mm f/1.4 objektifler.''

 Ve birkaç Steve McCurry fotoğrafı..


by Steve McCurry


 by Steve McCurry



by Steve McCurry


GÖKHAN GÜNAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow @RenkliObjektif