20 Ocak 2013 Pazar

İstanbul Sokaklarında Fotoğrafçı Olmak


 İstanbul sokakları, hareketin ve eğlencenin hiç bir zaman bitmediği yerlerdir. Bir fotoğrafçı ya da adayı oalrak sürekli içinde bulunmanız gereken bir yerdir. Sokağın hareketi sizi de içine çekip, eğlenceye ortak edecektir. 

 İyi bir sokak fotoğrafçısı olmak istiyorsanız öncelikle makinanınızı, çantasından çıkartın! Hayatınızın karesini -makinanızı çantasından çıkartmaya uğraşırken- kaçırmayın. Ama bu demek değil ki turist gibi de boynunuzda gezdirin. 

 Bir de işin ekipman kısmı var tabi. Koca koca tele objektiflerle sokakta rahat fotoğraf çekilmez. Hem siz hem de insanlar rahat edemez. Modelinizin rahat hareket edememesi demek, aslında konunun doğallığının bozulması demektir. Bu yüzdendir ki daha işlevsel ve heryere sığabilecek tarzda objektifler her zaman daha iş görecektir. Makina ve objektif dışında yanınızda yedek batarya ve yedek kartlar da mutlaka bulunmalıdır. 1000 fotoğraf çekersiniz ama eve geldiğinizde işe yarayan fotoğraf sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecektir. Bu yüzden hazırlıklı olup; batarya ve kartlarınızın yedeklerini de yanınızda taşıyın.

 Aşağıda 'İstanbul sokaklarında fotoğraf' konusunda bir kaç örnek fotoğraf var.




 by Gökhan Günay (1/160, f/2.0, 50mm)



  by Gökhan Günay (1/160, f/2.0, 50mm)



 by Gökhan Günay (1/160, f/2.0, 50mm)



GÖKHAN GÜNAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow @RenkliObjektif