20 Ocak 2013 Pazar

Mini Coupe


Markanın Coupe formlu ilk modeli olacak MINI Coupe sadece iki kişiye oturma alanı sunuyor. MINI Coupe, üç kapılı Cooper modelinden 52 mm daha alçak bir araç. Kask tavan yapısıyla çok sportif görünen aracın arka spoyleri 80 km/s hızda açılarak yere basma kuvvetini arttırıyor.

İç mekan ise bildiğimiz MINI tasarımının dışına çıkmıyor. Büyük gösterge paneli ve alışıldık MINI kumandaları bu aracın içerisinde de yerini almış. Arka koltuklarının olmaması sayesinde MINI Coupe 280 litre bagaj hacmi sunuyor. 

Aracın yürüyen aksamı ise MINI Cooper üzerine geliştirilmiş. İngiliz üretici MINI Cooper şasisi üzerinde yapılan iyileştirmelerle aracın yol tutuşunun arttırıldığını söylüyor. 
 
 




MINI Coupe 1.6 litrelik üç farklı benzinli motor ve 2.0 litrelik bir dizel motor seçeneği ile satışa sunulacak. Baz motor 1.6 litre atmosferik 122 hp olurken diğer güç seçenekleri ise Cooper S’de kullanılan 184 hp ve John Cooper Works modelinde kullanılan 211 hp’lik motorlar olacak. Dizel ünite ise Cooper SD modelinden tanıdığımız 2.0 litrelik 143 hp’lik motor. 



Mini 1970ler den bugüne ailesini her geçen gün büyütüyor.Bu seferde karşımıza Coupe ve Roadster modelleri ile çıktılar. Coupe modeli alışılmadık tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ödüllü motor seçenekleri ile birleştirilen bu tasarım yollarda size inanılmaz bir keyif veriyor.


                                                                                                                                                         Kerim GÜRLER




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow @RenkliObjektif