20 Ocak 2013 Pazar

Kurucusuna İthafen Üretti - Opel Adam



Ferrari, kurucusu Enzo Ferrari’nin ismini onurlandırmak için 660 HP gücünde, karbon-fiber karoserli ve Formula 1 teknolojilerini yollara taşıyan bir süpersporcu üretmişti. Opel de kurucusu Adam Opel’i, adını verdiği bir modelle şereflendiriyor. Ancak karşımızda ne süper lüks bir sedan, ne bir performans canavarı, ne de sınırlı sayıda üretilecek bir koleksiyon modeli var.

Opel’in en yenisi Adam, 3.70 metre uzunluğunda bir minik. Peki kurucunuz için minik bir otomobil üretmek ne kadar mantıklı ya da doğru? Opel Adam, bu sorunun cevabını tasarımıyla vermeye çalışıyor. Sivri burnu süsleyen çıkıntılı ön ızgara bugüne kadar bir Opel’de gördüklerimizden oldukça farklıyken, farların ve ön ızgaranın farklı düzlemlerde olması ilk bakışta göze garip geliyor.

Opel’in modern yüzü diyebileceğimiz ve markanın imajı için de çalışacak bir model olan Adam’daki motor tercihleri açıkçası biraz şaşırtıcı. Zira yepyeni ve kıpır kıpır görünümlü Adam’da, Opel’in uzun süredir görev yapan 1.2 lt ve 1.4 lt’lik benzinli atmosferik üniteleri görev yapacak.
         






Opel’in Insignia ve Astra’da kullandığı profildeki kıvrımların benzerleri küçük Adam’da da karşımıza çıkarken, aracın en karakteristik özelliği kuşkusuz tavanı. Değişik renklerde tercih edilebilen tavanın alt çizgisi C sütununda bir kıvrımla son bulurken, model logosu da geleneksel bir yer olan bagaj kapağı yerine, bu bölüme yerleştirilmiş.

İstanbul'da gerçekleşen Auto Show'da da büyük ilgi gören Adam modeli, farklı özellikleri ile dikkat çekiyor ve şimdiden gözünü Corsa'nın tahtına dikmiş durumda.



                                                                                                                       Kerim GÜRLER




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow @RenkliObjektif